Helstegt oksemørbrad

Helstegt oksemørbrad

  • Færdig på 00:50

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Step 1
    Læg ud med at afpuds oksemørbraden hvis den ikke allerede er klargjort fra slagteren af. Fjern de hvide hinder og sener fra oksemørbraden. Der sidder en stor sene på langs af oksemørbraden; den skal helt væk.
  • Step 2
    Vurdér hvorvidt din oksemørbrad er nogenlunde lige tyk fra ende til anden. Læg evt. den tynde ende ind under mørbraden og bind den sammen med lidt madlavnings snor. Det ønskede resultat er en nogenlunde lineær oksemørbrad fra fra ende til anden. Det giver også nogle pænere og mere runde bøffer til servering.
  • Step 3
    Varm en pande godt op med smør og olie. Anvend både smør og olie for en lækker stegeskorpe, men ligeså for at forhindre det meste sprøjt. Brun oksemørbraden på alle sider alt imens, at den krydres med salt og peber.
  • Step 4
    Læg den brunede oksemørbrad i et ildfast fad. og sæt den i en forvarmet ovn på 200 grader.
  • Step 5
    Den ønskede kernetemperatur er 58 grader. Det burde tage ca. 30 minutter.
  • Step 6
    Når den ønskede kernetemperatur er opnået tages kødet ud af ovnen. Lad din oksemørbrad hvile i ca. 10 minutter før servering. Saften forbliver i kødet når der skæres bøffer hvis det får lov til at hvile lidt.
  • Step 7
    Skær din oksemørbrad i skiver og server den eventuelt med en god bearnaise sauce.
Du vil måske også læse om...